Kočoňu by naša rodina jedla nepretržite, je to rodinná pochúťka číslo jedna. Ómamin recept je nasledovný:
Do 20 litrového hrnca dáme variť minimálne 6 bravčových nožičiek a obrovské množstvo kožiek. Musí byť ich skôr viac ako menej aby sa ušli do každej misky. pridáme aspoň 8 cibúľ, veľa cesnaku, množstvo mrkvy a petržlenu. Celé korenie a zopár zrniek Nového korenia. Privedieme do varu a od bodu varenia varíme minimálne 5-6 hodín na miernom ohni. Keď sa na povrchu začne objavovať povlak odstavíme a pridáme soľ podľa chuti. Mäso a kožky rozporcujeme do misiek a tanierov. Precedíme kočoňu a nalievame na tie kožky a mäso. Uložíme na chladné miesto a čakáme netrpezlivo kým stuhne.
Pri stolovaní posypeme kočoňu pokrájanou cibuľou a zalejeme kvapkou octu. Zajedáme čerstvým chlebom.
Nezabudnime že v zrážaní kočoni pomáha vo veľkej miere zelenina, cibuľa a cesnak. Takže nešetríme. A soľ len úplne na koniec!!!
PS: Z 20 litrového hrnca vyjde asi na 40 misiek, u nás je to aj tak málo:)