reklama

Kočoňa

Keďže sa u nás zmenilo počasie na mierne studené, dostala som nápad uvariť kočoňu /huspeninu/

Písmo: A- | A+
Diskusia  (34)

Kočoňu by naša rodina jedla nepretržite, je to rodinná pochúťka číslo jedna. Ómamin recept je nasledovný:

Do 20 litrového hrnca dáme variť minimálne 6 bravčových nožičiek a obrovské množstvo kožiek. Musí byť ich skôr viac ako menej aby sa ušli do každej misky. pridáme aspoň 8 cibúľ, veľa cesnaku, množstvo mrkvy a petržlenu. Celé korenie a zopár zrniek Nového korenia. Privedieme do varu a od bodu varenia varíme minimálne 5-6 hodín na miernom ohni. Keď sa na povrchu začne objavovať povlak odstavíme a pridáme soľ podľa chuti. Mäso a kožky rozporcujeme do misiek a tanierov. Precedíme kočoňu a nalievame na tie kožky a mäso. Uložíme na chladné miesto a čakáme netrpezlivo kým stuhne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pri stolovaní posypeme kočoňu pokrájanou cibuľou a zalejeme kvapkou octu. Zajedáme čerstvým chlebom.

Nezabudnime že v zrážaní kočoni pomáha vo veľkej miere zelenina, cibuľa a cesnak. Takže nešetríme. A soľ len úplne na koniec!!!

PS: Z 20 litrového hrnca vyjde asi na 40 misiek, u nás je to aj tak málo:)

Anna Zboraiová

Anna Zboraiová

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fascinujú ma matky, ktoré napomínajú svoje deti potichu a oni ich poslúchajú.Mám svoje názory na veci okolo seba ale ak sa zmýlim uznám svoj omyl a nežijem v ilúzii o svojej pravde. Zoznam autorových rubrík:  Ómamine receptyNáhle traumy vedomiaAnnikine fejtónySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu